emlak

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI,Biyoloji Test soruları,kimya test soruları,fizik test sorularıHÜCRE FOTOSENTEZ CANLILAR VE VÜCUDUMUZ KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI

HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR VE VÜCUDUMUZ KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1-Canlı bir hücrede aşağıdakilerden hangisinin bulunması bu hücrenin karbondioksit kullanabildiğini ispatlar.

 

A)Kloraplast                 B)Hücre Duvarı                   C)Ribozom                          D)Hücre zarı

 

2-Aşağıdaki kan gruplarından hangisinde kan nakli mümkün olmaz?

 

A.  A Rh (+)           AB Rh(+)

B.  B Rh(+)            AB Rh(+)

C.  A Rh(+)             A Rh(-)  

D. O Rh(+)             A Rh(+)

 

3-Ali gözlüğünü ipekli kumaşa sildiğinde gözlük camının pozitif yüklenmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir.

 

A)Gözlük camının proton alması            B)Gözlük camının proton vermesi

C)Gözlük camının elektron alması         D)Gözlük camının elektron vermesi   

 

4-Hangi bezin düzenli çalışmaması durumunda şeker hastalığı oluşur,

 

A)Hipozif                       B)Epizif                  C)Troid                  D)Pankreas 

 

5-Güneş sisteminin en küçük gezegeni aşağıdakilerden hangisidir.

 

A)Venüs                        B)Mars                  C)Plüton                               D)Uranüs

 

6-Bir deney tüpüne bol miktarda yağlı besin konuluyor.Bu yağın sindirilmesi için tüpün içine bir insanın hangi organında bulunan enzimler konulmalıdır.

 

A)Ağız                            B)İnce Bağırsak C)Mide                  D)Kalın Bağırsak

 

7-Aşağıdaki bitki türlerinin hangisi diğerlerinden farklı bir kök yapısına sahiptir.

 

A)Fasulye                     B)Buğday                             C)Arpa                   D)Mısır

 

8-Birkaç aylık bebeğin ayakta durup yürüyememesinin, oturamamasının nedeni hangi merkezi sinir sistemi organının tam gelişmemesinden kaynaklanır,

 

A)Beyin                  B)Beyincik                   C)Omurilik                            D)Omurilik Soğanı

 

9.Aşağıdakilerden hangisi kan pulcuklarının görevidir?

 

A.    Antitoksin salgılamak

B.    Vücuda giren mikropları kuşatarak sindirmek

C.    Vücut hücrelerinin ihtiyacı olan maddeyi taşımak     

D.    Kan pıhtılaşması için özel bir protein salgılamak 

 

10-Bitkiler fotosentez yapmak için aşağıdaki maddelerden hangisini kullanmaz?

 

A)Oksijen                                      B)Karbondioksit            

C)Su                                                        D)Güneş ışığı

 

CEVAPLAR:

1)A 2)C  3)D  4)D  5)C  6)B  7)A  8)B  9)D  10)A

 

Kaynak: www.odevkonusu.blogcu.com izni ile alınmıştır

YORUM KÖŞESİ