emlak

Kenan Doğulu’nun hayatı hakkında bilgi, Kenan doğulu nerede ve ne zaman doğdu, Kenan Doğulu hangi liseyi bitirdi, Kenan Doğulu Amerikada hangi okulu okudu, İlk albümü neydi ve ne zaman çıktı, Kenan doğulu’nun çıkardığı albümler nelerdir, Eurovisionda hangi şarkıyla yarıştı

Kenan Doğulu / Sanatçıı
31 Mayıs 1974 İstanbul
Kenan Doğulu, (d. 31 Mayıs 1974 – İstanbul) müzisyen. Müzisyen Yurdaer Doğulu’nun oğludur.

31 Mayıs 1974′te İstanbul Cihangir’de dünyaya geldi.Beş yaşında iken konservatuarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piyano bölümünde eğitim aldı, hocası Erkan Alpay’dan flüt, Erdem Sökmen’den gitar dersleri aldı. Bu sırada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü. Kültür Koleji’nde lise öğrenimini bitirdi.ABD’de, New Hampshire eyaletinde, Hesser College’da “;Communication”; sertifika programını bitirdi. Ardindan L.A. Musicians Institute’da yüksek öğrenimine başladı. Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye’de, Bilgi Üniversitesi’nde devam etti.

Sanatçının ilk albümü “Yaparım Bilirsin” 1993 yılı Mart ayında, ikinci albümü “Sımsıkı Sıkı Sıkı” 1995 yılı Ocak ayında,”Kenan Doğulu III” albümü ise 1996 yılı Ağustos ayında piyasadaki yerini aldı. Aynı yıl Hiç Bana Sordun Mu? isimli bir dizide de oynadı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin simgelerinden olan 10. Yıl Marşı, 29 Ekim 1997 tarihinde Kenan Doğulu tarafından yeniden düzenlendi. 10. Yıl Marşı’nın bu düzenlemesinin de yer aldığı “Kenan Doğulu 3.5″ isimli Maksi Single 1997 yılı Nisan ayında piyasaya sunuldu.

13 Mart 1999′da, Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygısını, Gençlik Marşı’nın yeni düzenlemesinin yer aldığı bir Single Albüm ile bir kez daha gösterdi. 11 Eylül 1999′da “Ben Senin Herşeyinim” isimli albüm piyasaya sunuldu. Ardından iki yıl sessizliğe bürünen sanatçı 2 Ağustos 2001′de “Ex Aşkım” isimli albümü piyasaya çıkardı. 8 Ekim 2002 tarihinde unplugged bir albüm olan “Kenan Doğulu 5.5″ piyasaya çıktı. 2003 yılı Haziran ayında “Demedi Deme” isimli albüm çıkardı. 2004 Yılı Ağustos ayında da buçuklu albümlerine Kenan Doğulu 6.5 albümünü çıkararak bir yenisini daha ekledi. Son olarak 13 Haziran 2006 tarihinde de “Festival” isimli albümünü piyasaya sürdü. Albüm 285.000 satarak 2006 yılında satan en çok albümlerden biri oldu.[1] 2007 yılının Ağustos ayında son buçuklu albüm olan 7,5′u yayınladı. 2008′de Turkcell sponsorluğunda “Hayal Kahramanım” isimli maxi single’ını yayınladı.

Eurovision
2007 Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi temsil etmek üzere Sezen Aksu,Ozan Doğulu gibi isimlerle çalışmalarını sürdürmüştür. 9 Şubat 2007′de, Türkiye’yi 2007 Eurovision şarkı yarışması’nda temsil eden şarkının adı Shake It Up Şekerim olarak açıklandı ve 9 Mart 2007 Cuma günü şarkıyı kamuoyuna sundu.10 Mayıs 2007 Perşembe günü yapılan yarı finalde finale çıkmaya hak kazandı ve 12 Mayıs 2007 Cumartesi günü finalde 22. sırada yarışarak Eurovision’u 4. sırada tamamladı.

Diskografi
Yaparım Bilirsin (1993)
Sımsıkı Sıkı Sıkı (1995)
Kenan Doğulu 3 (1996)
Kenan Doğulu 3,5(1997)
Gençlik Marşı (1999)
Ben Senin Herşeyinim (1999)
Ex Aşkım (2001)
Kenan Doğulu 5,5 (2002)
Demedi Deme (2003)
Kenan Doğulu 6,5 (2004)
Festival (2006)
Kenan Doğulu 7,5 (2007)

Video Klipler ve Yayın Tarihi
Yaparım Bilirsin: 20 Mart 1993
Aşk Oyunu: 7 Temmuz 1993
Yazmışsa Bozmak Olmaz: 20 Ocak 1994
Sımsıkı Sıkı Sıkı: 16 Ocak 1995
Kurşun Adres Sormaz Ki: 20 Nisan 1995
Can Bebeğim: 8 Eylül 1995
İsyan Bu Haykırış: 16 Aralık 1995
Hiç Bana Sordun Mu: 1 Eylül 1996
Kandırdım: 18 Aralık 1996
Gelinim: 26 Şubat 1997
10.Yıl Marşı: 29 Ekim 1997
Gençlik Marşı: 26 Mart 1999
Ben Güzelden Anlarım: 18 Eylül 1999
Ben Senin Herşeyinim: 23 Kasım 1999
Tükendim Ben: 23 Haziran 2000
Papatya: 12 Kasım 2000
Kime Ne: 19 Ağustos 2001
Ex Aşkım: 4 Kasım 2001
Tutamıyorum Zamanı: 4 Mart 2002
Susma: 5 Ağustos 2002
Tutamıyorum Zamanı (Akustik): 15 Ekim 2002
Tanımamışsın: 11 Haziran 2003
Aşkım Aşkım: 13 Ekim 2003
Aklım Karıştı: 7 Ocak 2004
Sorma (Disco): 16 Ağustos 2004
Dön Gel (Akustik): 2 Kasım 2005
Çakkıdı: 19 Haziran 2006
Baş Harfi Ben: 25 Kasım 2006
Shake It Up Şekerim: 27 Şubat 2007
Aşk Kokusu: 15 Eylül 2007
Ara Beni Lütfen: 1 Mayıs 2008
Kaynak: herdembilgi.blogcu.com

YORUM KÖŞESİ

3 YORUM YORUM YAPILDI "Kenan Doğulu’nun hayatı hakkında bilgi, Kenan doğulu nerede ve ne zaman doğdu, Kenan Doğulu hangi liseyi bitirdi, Kenan Doğulu Amerikada hangi okulu okudu, İlk albümü neydi ve ne zaman çıktı, Kenan doğulu’nun çıkardığı albümler nelerdir, Eurovisionda hangi şarkıyla yarıştı"

  1. merve su dedi ki 21 Aralık 11 22:43 

    hiç beğenmedim çok kötüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

  2. derya şahin dedi ki 28 Şubat 13 19:00 

    yukarıda yazanlara inanmıyorum gayet güzel

  3. sevda yıldız dedi ki 30 Aralık 13 21:55 

    çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim :)






9 × = yirmi yedi