2009-2010 Üniversite Kayıtları için gerekli belgeler nelerdir, Üniversitelerin tüm fakülte ve bölümlerinin harç ücretleri nedir, Üniversite kaydı için hangi evraklar gerekiyor, üniversite kayıtları için gereken dökümanlar, üniversiteye kayıt olmak

Önemli Not: Arkadaşlar Başlık üstündeki (Facebook’ta beğen) Sayfamızı facebookta beğenerek 2009-2010 Üniversite Kayıtları için gerekli belgeler nelerdir, Üniversitelerin tüm fakülte ve bölümlerinin harç ücretleri nedir, Üniversite kaydı için hangi evraklar gerekiyor, üniversite kayıtları için gereken dökümanlar, üniversiteye kayıt olmak ile ilgili tüm haberleri anında facebook sayfanızda görebilirsiniz.. Yapmanız gereken tek şey başlık üstündeki (Teknolojiweb.Net facebook’ta) beğen butonuna tıklayarak sayfamızı beğenmek.. Teşekkürler..
2009 Yılı Üniversite Kayıtları Bilgileri, Gerekli Belgeler ve Harç Ücretleri;
a) Mezuniyet belgesinin aslı: Mezun olduğunuz okuldan diplomanın aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgenin aslı. (DGS Sınavı ile gelenler önlisans diplomalarının aslınıda getirmek zorundadırlar.) Aday ek puandan yararlanarak yada sınavsız geçişle yerleşmiş ve alan / kol / bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alan / kol / bölümünden mezun olduğunu gösterir resmi belge.
b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği : Noter, nüfus müdürlükleri, muhtarlıklar veya resmi kurumlarca onaylanmış 1 adet nüfus cüzdanı örneği. ( sürücü belgesi, işyeri kimliği vb. belgelerin onaylı suretleri nüfus cüzdan örneği yerine kabul edilmez.)
c) İkametgah ilmuhaberi : İkamet ettiği yer muhtarlığından alınacaktır.
d) Askerlik durum belgesi : 1985 ve daha önceki yıllarda doğumlu erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak, “bir fakülteye / yüksekokula / meslek yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı” na dair belgenin aslını vereceklerdir. (1986 – 1987 – 1988 ve daha sonraki yıllarda doğmuş erkek adaylardan bu belge istenmeyecektir.) Askerliğini yapmış olanlar, askerlik yaptıklarını kanıtlayan, askerlik şubelerince düzenlenen resmi yazının aslını veya “terhis teskeresi” nin fotokopisini büroya vereceklerdir. Askerlik şubesinden alınan “işe girmesinde sakınca yoktur, yurt dışına çıkmasında sakınca yoktur”, ifadeli ve benzeri belgeler kayıt için geçerli değildir.
Askerlik hizmetinden muaf olan erkek öğrencilerin askerlik şubelerinden, halen asker olanların birliklerden alacakları, durumlarını kanıtlayıcı resmi bir belgeyi askerlik durumu belgesi olarak vermeleri gerekmektedir.
Askeri hastanelerden alınan ve askerliğe elverişli olmadığınızı gösteren raporlar, askerlik şubelerini ilgilendirdiğinden kayıtlarda kabul edilmeyecektir. Bu durumda olanlar şubelerinden alacakları belgeyle kayıtlarını yaptıracaklardır.

Askerlik durumu belgeleri yerli askerlik şubesinden (nüfusa kayıtlı olduğunuz yerin askerlik şubesi) veya yabancı şubeden alınabilir. Ancak, yabancı şubeden belge alan öğrencilerin yerli askerlik şubelerini kodlamaları gerekmektedir.
Silinti kazıntı ve karalama olan, mührü okunmayan belgeler kabul edilmeyecektir. Belge üzerindeki düzeltmeler askerlik şubesi tarafından yapılmış ise düzeltilen kısımlar şubeye tekrar mühürlettirilip imzalattırılacaktır.
Askerlik durumu belgesinin aslını (Noter onaylı suret, fotokopi, faks kabul edilmez) getirmeyen öğrencilerin kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
e) 12 adet 4.5 x 6 cm. boyutunda fotoğraf: Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.
f) Öğrenci katkı payı makbuzu. Kayıtlarımız internet üzerinden yapılacağından size bu bilgiler ulaştığı tarihten itibaren, Üniversitemizle anlaşmalı bankaya TC Kimlik numaranızı vererek katkı payınızı yatırıp internet işlemlerinde kullanılacak olan dekont numaranızı öğrenebilirsiniz.
Katkı payı makbuzunu kayıt için geldiğinizde teslim edeceğinizden lütfen kaybetmeyiniz, şayet kaybederseniz en yakın anlaşmalı banka şubesinden yukarıdaki bilgileri vererek dekont alınız.
g) İnternetten bilgilerinizi girip onayladıktan sonra yazıcıdan döküm almış olduğunuz belge.
Not: DGS ile yerleşen adaylar bu belgelerden hariç mezun oldukları önlisans programından almış oldukları transkrip belgesi ve ders içeriklerini getirmeleri gerekmektedir.
HARÇ ÜCRETLERİ
YÖK, üniversite öğrencileri arasında “harç” olarak adlandırılan katkı paylarının, 2009-2010 akademik yılı için yüzde 8 artırılmasını kararlaştırdı.
YÖK fakültelere göre katkı payı miktarlarını belirledi. Öğrencilerden alınacak katkı payı miktarları, Bakanlar Kurulunun kararıyla kesinleşecek.
YÖK’ün önerdiği miktarlara göre, örgün öğretimde en fazla katkı payını tıp fakültesi öğrencileri, en düşük katkı payını Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ödüyor. Katkı payı miktarları örgün öğretimde 71 TL ile 591 TL arasında değişiyor. Lisans programlarının 2009-2010 akademik yılı katkı payı miktarları şöyle:
“Tıp fakülteleri 591 TL, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri 494 TL,
veteriner fakülteleri 386 TL,
tıbbi biyolojik bilimler ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programları ile teknik eğitim fakülteleri 281 TL,
İTÜ İşletme Fakültesi 402 TL,
mühendislik, mimarlık, mühendislik-mimarlık, inşaat, makine, maden, elektrik-elektronik, kimya metalürji, mühendislik ve teknik, uçak ve uzay bilimleri, ziraat ve orman fakülteleri, mimarlık ve tasarım fakülteleri 387 TL,
gemi inşaat ve deniz bilimleri, deniz bilimleri, su ürünleri, denizcilik, tekstil teknik ve tasarım, sanat ve tasarım, güzel sanatlar fakülteleri 316 TL,
fen, fen-edebiyat (fen programı), dil ve tarih-coğrafya, ilahiyat, eğitim, mesleki eğitim, sağlık eğitim, sağlık bilimleri, endüstriyel sanat eğitim, ticaret turizm eğitimi, eğitim bilimleri, edebiyat, fen- edebiyat (edebiyat ve sosyoloji programı) iletişim bilimleri ve iletişim fakülteleri 284 TL,
hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler 313 TL,
Açıköğretim Fakültesi 71 TL.”
YÜKSEKOKULLAR
Yüksekokullar içinde de en fazla katkı payını devlet konservatuvarı ve sivil havacılık ve yabancı diller yüksekokulu öğrencileri ödeyecek. Katkı payları devlet konservatuvarlarında 545 TL’den 589 TL’ye, sivil havacılık ve yabancı diller yüksekokullarında 435 TL’den 470 TL’ye yükseltildi.
Mesleki teknoloji, tütün eksperliği, ev ekonomisi yüksekokulları öğrencileri 227 TL, bankacılık ve sigorta, uygulamalı bilimler, ilahiyat meslek, sağlık, endüstriyel sanatlar, takı teknolojisi ve tasarımı, beden eğitimi ve spor, spor bilimleri teknolojisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, hemşirelik, ulaştırma, engelliler entegre yüksekokulları, tapu kadastro, sağlık hizmetleri, turizm ve otelcilik işletme ve turizm işletme ve otelcilik yüksekokulları, sivil havacılık, sosyal bilimler, teknik bilimler, su ürünleri, denizcilik, deniz
işletmeciliği ve yönetimi, adalet yüksekokulları ile ormancılık ve uzaktan eğitim meslek yüksekokulu öğrencileri 190 TL katkı payı ödeyecek. Lisanstüstü öğrenim ücreti de 239 TL’den 258 TL’ye çıkarıldı.
İKİNCİ ÖĞRETİMDE ARTIŞLAR YÜKSEK
YÖK’ün önerdiği rakamlara göre, örgün öğretim gören öğrencilerin derslerini tamamlamasının ardından öğleden sonra veya akşam öğrenim gören “ikinci öğretim” öğrencilerinin katkı payı miktarlarındaki artış daha yüksek oldu. İkinci öğretimde artış oranları bazı programlarda yüzde 100 ve üstünde oldu. Engelliler entegre yüksekokulunda ikinci öğretim ücretleri yaklaşık yüzde 500 arttı.
Katkı payları ikinci öğretim öğrencilerinden ortalama öğrenci maliyetinin yaklaşık yarısı kadar alındığı için miktarlar örgün öğretim öğrencilerinden daha yüksek olarak belirleniyor.
2009-2010 akademik yılı ikinci öğretim öğrencilerinden alınması öngörülen öğrenim ücretleri tespit edilirken yükseköğretim kurumlarının 2009 mali yılı bütçeleri göz önünde bulundurularak bulunan cari hizmet maliyeti esas alınıyor.
Buna göre, 2009-2010 akademik yılı ikinci öğretim için
veteriner fakülteleri bin 976 TL’den 5 bin 276 TL’ye,
teknik eğitim fakülteleri bin 62 TL’den bin 412 TL’ye,
mühendislik, mimarlık, mühendislik-mimarlık, mühendislik ve teknoloji, mimarlık ve tasarım, inşaat, makine, maden, elektrik-elektronik, kimya metalürji, uçak ve uzay bilimleri, ziraat ve orman fakülteleri bin 416 TL’den 2 bin 400 TL’ye;
gemi inşaat ve deniz bilimleri ve deniz bilimleri bin 782 TL’den 2 bin 549 TL’ye,
fen, fen-edebiyat (fen programı) fakülteleri bin 186 TL’den 2 bin 343 TL’ye,
hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri bin 70 TL’den 2 bin 160 TL’ye,
dil tarih ve coğrafya, ilahiyat, eğitim mesleki eğitim, sağlık eğitim, endüstriyel sanat eğitim, ticaret turizm, eğitim bilimleri ve edebiyat fakülteleri 951 TL’den 2 bin 426 TL’ye,
fen-edebiyat fakültesi (edebiyat ve sosyal program), iletişim bilimleri ve iletişim fakülteleri 891 TL’den bin 110 TL’ye çıkarıldı.
Bu arada, tıbbi biyolojik bilimler ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programları bin 976 TL’den bin 613 TL’ye düşürüldü.
İkinci öğretimde devlet konservatuvarı 3 bin 952 TL’den 6 bin 935 TL’ye, sivil havacılık yüksekokulu 3 bin 952 TL’den 5 bin 540′a, mesleki teknoloji tütün eksperliği ve ev ekonomisi yüksekokulları bin 781 TL’den 4 bin 430 TL’ye, bankacılık ve sigorta, uygulamalı bilimler, sağlık, endüstriyel sanatlar, takı teknolojisi ve tasarımı, beden eğitimi ve spor, spor bilimleri yüksekokulları ve ilahiyat meslek yüksekokulları bin 70 TL’den bin 227′ye, engelliler entegre yüksekokulu bin 782′den 8 bin 605 TL’ye, tapu kadastro, sağlık hizmetleri, turizm ve otelcilik, turizm işletmeciliği ve otelcilik, sivil havacılık, sosyal bilimler, teknik bilimler, uzaktan eğitim, su ürünleri meslek yüksekokulları ve adalet yüksekokulları 713 TL’den bin 940 TL’ye, denizcilik ve deniz işletmeciliği ve yönetimi yüksekokulları 891 TL’den bin 563 TL’ye çıkarıldı.
Üniversite kurulları, katkı payı miktarlarını, üniversitenin özelliğini, öğrenim dallarının niteliklerini ve sürelerini göz önünde tutarak fakülte, yüksekokul, enstitü ve bölümler itibarıyla yüzde 20 oranına kadar artırabiliyor
Kaynak: www.englishpage.blogcu.com izni ile alınmıştır

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.