2010 Avrupa Kültür Başkenti'ne armağan: SunExpress, İstanbul motifli uçağıyla, gönüllü turizm elçiliği yapıyor

SunExpress, “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul”a çok özel bir armağan hazırladı.
SunExpress’in, İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Türk ve Alman sanatçıların özgün tasarımlarıyla boyanan Boeing 737-800 uçağı, 27 Şubat 2010 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle, şirketin İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlarında kullanılacak.
Türkiye’de ilk olarak, turkuvaza boyalı gövdesi kırmızı İstanbul simgeleriyle süslenen uçak, Avrupa’daki birçok ülkeye uçarak gönüllü turizm elçiliği yapacak ve milyonlarca kişiye “İstanbul”u tanıtacak.
Projeyle ilgili bilgi veren SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010’da, biz de sektördeki 20. yılımızı kutluyoruz. Bu güzel rastlantıdan hareketle, 2 yıldır uçuşları başarıyla sürdürdüğümüz İstanbul’a, kendimize özel bir yöntemle teşekkür etmek, şehrin tanıtımına katkıda bulunmak istedik. Şirketimizde olduğu gibi, bu projemizde de Türk-Alman ortaklığını gerçekleştirerek, İstanbullu ve Hamburglu sanatçıları buluşturup birlikte çalışmalarını sağladık. Proje bu yönüyle, Türk ve Alman ortaklığında kurulan SunExpress’in kurum kültüründen gelen ‘işbirliği, birlikte hareket etme ve takım çalışması’ gibi değerleri bire bir yansıtıyor. Türk havacılık sektöründe bir ilk olan tematik uçağımızın, İstanbul’u, Avrupa’nın dört bir yanında yüzmilyonlarca kişiye başarıyla tanıtacağına inanıyoruz.” dedi.
Proje kapsamında, Türkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarından, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. İnci Eviner ile Almanya’nın başarılı reklam tasarımcılarından, Hamburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Wolfgang Schönholz liderliğinde, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir ekip kuruldu. Türkiye ve Almanya’da Kasım ayında yapılan atölye çalışmalarının sonunda, sanatçıların hazırladığı tasarımlar SunExpress’in üst yönetimine sunuldu. Değerlendirme sonucunda, Marcel-Felix Krüger liderliğinde tüm ekip tarafından ortaklaşa tasarlanan, turkuvaz zemin üzerinde İstanbul’u simgeleyen kırmızı siluetlerden oluşan “Boyama Kitabı” adlı çalışma seçildi. Tasarım, uçağın üzerine boyama alanında dünyanın en uzman şirketlerinden Lufthansa Technik tarafından Hamburg’da uygulandı.
Projede görev alanlar:
Prof. Wolfgang Schönholz – Hamburg Üniversitesi Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
Doç. İnci Eviner – Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi
Marcel-Felix Krüger – Hamburg Üniversitesi
Louisa Jessen – Hamburg Üniversitesi
Sebastian Bulas – Hamburg Üniversitesi
Sibel Horada – Yıldız Teknik Üniversitesi
Ozan Özkuşaksız – Yıldız Teknik Üniversitesi
Seda Hepsev – Yıldız Teknik Üniversitesi
Dr. Matthias Panten – Lufthansa Teknik Uçak Boyama Birim Müdürü
Doç. Tevfik Göktepe – Göktepe Grafik Tasarım
Metin Çavuş – Yıldız Teknik Üniversitesi
Kaynak: www.kurumsalhaberler.com

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.