3G kullananlar için hayati uyarı!

3G’nin getirdiği teknolojik yenilikler için mutlaka önlem almanız gerekiyor. Aksi takdirde bu kullanım tümöre neden olabilir!Üçüncü Nesil cep telefonları ile (3G/3 Generation) abonelerin telefonla geçirdiği süre artınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer’den uyarı geldi.
Görüntülü konuşmaya geçilmesine rağmen abonelerin büyük bölümünün hâlâ sesli konuşmayı tercih ettiğini belirten Acarer, beyinde tümör oluşturma riskine karşı uzun görüşmelerde kulaklık kullanmayı tavsiye ederek, konuşma esnasında telefonun yüze yapıştırılmadan 45 derecelik açıyla tutulmasını önerdi. Telefonu açar açmaz kulağa götürmek de son derece zararlı.
3 GSM şirketinin başlattığı sınırsız konuşma paketleriyle vatandaşların konuşma süreleri her geçen gün artıyor. Bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre Turkcell’de yüzde 45, Vodafone’da yüzde 13,7, Avea’da ise yüzde 8’lik görüşme sürelerinde artış yaşandı.
Bir ayda Turkcell’li 107,1 dakika, Vodafone’lu 141 dakika, Avea’lı ise 188 dakika konuştu. Bu artışların sabit ve mobildeki toplam görüşme trafiğini 2009 yılı sonunda 103 milyar dakikadan 150 milyar dakikaya çıkaracağını kaydeden BTK Başkanı Acarer, abonelere önemli uyarılarda bulundu.
Cep telefonuyla konuşmanın sağlığa etkilerinin çok önemli ve geniş bir konu olduğunu kaydeden Acarer, tüketicinin dikkat etmesi gereken konuları sıraladı. Baz istasyonu ne kadar uzaksa cep telefonunun o kadar tehlikeli olacağını ifade eden Acarer, “Çünkü baz istasyonu ne kadar yakınsa cep telefonu iyi irtibat kurar, yaydığı radyasyon azalır.” dedi. Şehir dışına çıkıldığında sabahtan şarj edilen telefonun bataryasının akşama kadar azaldığını ifade eden Başkan, bu durumu şehir dışında baz istasyonunun daha seyrek olmasına bağladı. Baz istasyonunda irtibatlı kalabilmek için telefonların daha çok enerji harcadığına vurgu yapan Acarer, “Bu yüzden şehir dışında telefonunuzu vücudunuzdan uzakta bulundurun. Arabanın koltuğuna koyun. O telefon baz istasyonuyla irtibatta kalabilmek için daha çok sinyal yayacaktır. Ben bunu söylüyorum ama tam tersi şeyler söylüyorlar. Mühendis olarak söylüyorum tersini söyleyenler mühendis olarak ispat etsinler.” diye konuştu.
Telefonu yüze yapıştırmayın
Uzun görüşmelerde mutlaka kulaklık kullanılmalı. Araçtayken sete bağlanıp hoparlörden görüşülmesi daha sağlıklı. Cep telefonunun sürekli aynı tarafla değil değiştirerek görüşülmesi gerekli. Telefon yüze yapıştırılmamalı. Çünkü cihaz en fazla enerjiyi o sırada harcıyor. Karşı taraf telefonu açtığında radyasyon rutine geçiyor ve etkisi azalıyor. Hoparlörü açıp çalma sesi duyulana kadar telefonu kulağa götürmemek gerekiyor.
Cep telefonlarının bilinen zararları
Geçici işitme rahatsızlıkları, gözlerde kararma, sulanma ve yanma, kalp ritminde bozukluk, kalp pilinin arızalanma riski, yoğun stres ve yorgunluk hâli, baş ağrısı ve sersemlik. Kulakta çınlama ve ısınma. Uzun dönemde ise beyin tümörü, cilt kanseri, yüksek tansiyon, kan hücrelerinin deformasyonu, kalıcı işitme kayıpları, kalp hastalıkları, hafızada zayıflama, embriyo gelişiminin zarara uğraması, sperm sayısının azalması
 
Kaynak: www.internethaber.com

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.