Yerli eSim İçin Bilinmeyenler

Giderek artan trafik kazaları ölümcül olabilmektedir. Ve bazen bu kazalar insanların bulunmadığı tenha yerlerde meydana gelebilmektedir. O anda acil bir şekilde ambulansa ihtiyaç duyulmaktadır. Ama ne çare ki bazen ambulansa haber verirken gecikiyoruz. Bunun sonucunda da can kayıpları da kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden Avrupa birliğinin almış olduğu bir karar doğrultusunda üye yirmi sekiz ülke ecall sistemine geçiş yapmıştır. eSim hakkında bilinmesi gereken en önemli şey ise bu uygulamayı operatörünüzün destekleyip desteklememesidir. Ülkemizin de aralarında bulunduğu birçok ülke bu konuda harekete geçmiş ve eSim uygulamasına hayata geçirmek için çalışılmaktadır.

 

Yerli eSim İle Can Kayıpları Azalacak

Türkiye’de Nisan 2018’den beri bu sisteme geçmiş durumdadır. Son model otomobillere takılan bu çip sayesinde araçların bir kaza anında sürücüler ve yolcuların konuşamadığı durumlarda hemen yüz on iki acil servisi arayarak bilgilendirme yapan bu uygulama can kayıplarını azaltma yönünde atılmış çok önemli bir adımdır. Ama henüz ülkenin çoğunun yerli eSim uygulamasından haberi bulunmamaktadır. Yani şuan da çok önemli bir sistem ülkemizde aktif ve bundan ülkenin çoğunun haberi bile yok. Ama bilgi teknolojileri kurumu bu konu üzerinde fazlasıyla ısrarcı durumdadır. Bu yüzden bu sistemde kullanacak sim kartları yüzde yüz yerli ve milli olmaları bakanlığın birinci tercihidir. Zira yurt dışından alınan sim kartlar ülkemizi maddi açıdan çok zor durumda bırakabiliyorlar. Yerli eSim plastik sim kartların yerini almak için ülkemizin de üretimine hazırlandığı bir sistemdir. Birçok operatörünün bu sistemi desteklememesi gelişimini engellemektedir.

 

Yerli eSim Özellikleri

Yerli eSim uygulaması geliştirilmesi gereken bir sistemdir. Sistem konusunda milli ve yerli olmak her şeyden önemlidir. Bir kere bütün veriler ülke dışına çıkamayacaktır. Bu da güvenlik açısından önemli bir durumdur. Bu uygulama uzaktan yönetim şekline uygun bir şekilde idare edilecek olduğundan büyük rahatlık sağlayacaktır. Telefonlarımız da bulunacak olan yerli eSim kartları hem ülke ekonomisini canlandıracak hem de yurt dışı ithalatını sağlayabilecektir. Bu sayede milli hazineye bir katkı sağlanarak ülke kalkınmasına fayda olacaktır. 

 

Yerli eSim İle Teknolojiye Ayak Uyduruyoruz

Teknoloji geliştikçe ülkemizin böyle çareler bulması da çok önemli bir durum. Zira eSim uygulamasından bilgiler ve veriler ülke içerisinde kalabilecek. Bilgi teknolojileri kurumunun açıklamalarına göre yurt dışı sim kartları ülke hazinesini yıllık olarak hesaplandığı zaman zor durumda bırakmaktadır.  Bu gibi durumlar ne kadar ortadan kalkacak olsa da ülkemizde şu an da bu sistemi telefonlarında destekleyecek bir altyapı mevcut değildir. 

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.