Aliağa Ticaret Odası’ndan fiyat etiketi ve TL uyarısı

Aliağa Ticaret Odası, satışa sunulan ürünlerde açıklayıcı ve fiyat etiketi bulundurma zorunluluğunu hatırlatıyor; “Satışa sunulan her üründe fiyat etiketi bulunmalı”.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, perakende satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat ve içerik etiketi bulundurmanın yasal zorunluluk olduğunu belirterek, ticari kişi ve kuruluşların denetimlerde mağdur olmamaları için satışa sunulan tüm ürünlerde içerik ve fiyat etiketi bulundurulmasını, fiyatların da “TL” olarak belirtilmesi gerektiğini hatırlattı.
Oda üyelerine etiket hatırlatması
Oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Son dönemde gerek odamıza gerekse de Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine, işyerlerinde satışa sunulan ürünlerde etiket olmadığına dair tüketicilerden çok sayıda bilgi geliyor. Ekonomik kriz nedeniyle tüketici eğilimlerinin olumsuz etkilendiği böyle bir dönemde özellikle fiyat ve içerik etiketleri konusunda üyelerimizden hassasiyet bekliyoruz”, dedi.
Ürünlerde içerik ve fiyat etiketi zorunlu
Saka, “4822 sayılı Kanun ile 4077 sayılı Kanun’un 12 nci maddesi gereğince: Perakende satışa arz edilen malların ambalajlarının ya da kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dahil fiyat, üretim yeri ve ayrıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur.” Dedi.
İlgili kurumlar denetimleri sıklaştıracak
Saka, “Yasa gereği Perakende satışı yapılan mağaza ve dükkân gibi yerlerin vitrinlerine konulan malların üzerinde etiket veya fiyat listesi bulundurulmalı. Perakende satışa arz edilmeyen malların üzerlerine ise bu malların satışa arz edilmediğini belirtir “Teşhir Amaçlıdır”, “Vitrin Düzenlemesi”, “Satılık Değildir”, “Numunedir” gibi bilgi verici etiketlerin konulması gereklidir. Bu konuda özellikle aralık ayından itibaren ilgili kurumlar tarafından denetimlerin sıklaşacağı açıklanıyor. Üyelerimiz bu süreçte mağdur olmamaları ve tüketicilere ürünlerini daha iyi sunabilmeleri için fiyat ve içerik etkiketi uygulaması titizlikle uygulanmalı” dedi.
YTL gitti, TL geldi. Etiketlerde “Y” olmayacak
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren perakende satışa arz edilen mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde fiyatların “Türk Lirası, TL” ya da “Kuruş,Kr” olarak gösterilmesi yasal zorunluluk haline geldiğini de söyleyerek, “Tüm üyelerimizin, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren ulusal para birimi olan TL ve Kr uygulamasına göre hareket etmelerini rica ediyoruz” dedi
Kaynak: www.kurumsalhaberler.com

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.