HP ÇEVRE ÇALIŞMALARINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Baskı ve Görüntüleme Alanının Lideri HP
Dünya ve Türkiye’deki Çevre Çalışmalarını Kamuoyuna Açıkladı
Baskının çevre üzerindeki etkileri konusunda açıklamalarda bulunan HP EMEA Bölgesi Çevre Programları Direktörü Hervé Guilcher, “HP, baskının çevre üzerindeki etkilerini azaltmak için 50 yıldır çalışıyor. Kağıt tüketimini azaltma, sarf maddelerini çevre dostu materyallerden üretme, yazıcılarda geri dönüşümlü malzemeler kullanma, geri dönüştürülmüş malzemelerden yazıcı üretme ve enerji tüketimini azaltmak başlıca hedeflerimiz.” dedi.

Geri dönüşüm ile daha az plastik kullanılacak
Guilcher, HP’nin 2008 yılında koyduğu hedeflerin büyük bölümünü tamamladığını belirtti. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda geri dönüşümlü malzeme kullanarak üretim yapma oranını 2007 yılının 3 katına çıkarttıklarını, mürekkep kartuşlarında 4535 ton reçine kullandıklarını söyleyen Guilcher, HP yazıcıların etkinlik düzeyinin %32’ye ulaşarak, hedeflenen %40 değerine çok yaklaştığını ekledi. Hedeflerin zamanından önce tamamlanmasının HP’yi çevre konusunda daha istekli çalışmaya sevk ettiğini söyleyen Guilcher, “HP, önceki hedeflerini aşarak çevre konusundaki duyarlılığını gösterdi. 2011 yılına kadarki hedeflerimizi büyüttük. Geri dönüşümden elde ettiğimiz 46 milyon kilogram plastiği baskı ürünlerinde kullanacak, yazıcı ambalajlarının ağırlığını 2005 yılına oranla %35 azaltacak ve ambalajların %35’inin geri dönüştürülmüş malzemeden oluşmasını sağlayacağız. Ayrıca ambalajlardaki plastik kullanım oranını da 2005 yılına oranla yarı yarıya azaltacağız.” dedi. Guilcher:
“Sera gazı salınımını büyük ölçüde azalttık”
Küresel ısınma üzerinde etkisi olduğu bilinen sera gazı salınımını azaltmak için yapılan çalışmaların altını çizen Hervé Guilcher, şöyle konuştu: “Yönetilebilir Baskı Hizmetleri ile HP içerisinde 1,9 milyon ton daha az sera gazı salınımı sağladık. Yenilikçi HP teknolojileri ile ulaştığımız bu hedef, trafiğe bir yıl boyunca 345 bin aracın çıkmaması ile eşdeğer. HP’nin Çevre Çözümleri Programı, 2005-2012 yılları arasında HP kullanıcıları 4 milyon ton daha az CO2 havaya karıştı. Bu sayı 741 bin adet aracın bir sene trafiğe çıkmaması anlamına geliyor.”

Gezegen Ortaklığı Programı ile kurumlar geri dönüşüme katılıyor
HP Baskı ve Görüntüleme Grubu Türkiye Genel Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu, “ HP, çevresel sürdürülebilirliği küresel bir iş stratejisi olarak destekleyen programlar üretmeyi ve raporlamayı sürdürüyor. Geri dönüşümü artırmak için başlattığımız ‘Gezegen Ortaklığı Programı’ ile daha az plastik tüketimine öncülük ediyoruz. Bugüne dek 500 milyondan fazla kartuşu geri dönüştürdük. Gezegen Ortaklığı programı dünyada 53 ülkede uygulanıyor ve bunlar arasında Türkiye de bulunuyor. Ülkemizde 200’ün üzerinde şirketin katıldığı bu program ile HP kartuşları geri dönüştürülebiliyor. Web sitemizden başvurulabilen program ile 2009 yılında 20 binden fazla kartuş ve toner’i geri dönüşüme kazandırdık.” dedi.

Sahte sarf malzemeleriyle mücadele sürüyor
HP’nin Türkiye’de çevre çalışmalarına bir başka katılımının Sahtecilikle Mücadele olduğunu vurgulayan Babaoğlu, “Sahte sarf malzemeleri zararlı uygulamalardan doğan maddeler içeriyor ve baskı kalitesi sebebiyle kağıt israfına sebep oluyorlar. Bu sebeple Sahtecilikle Mücadele Programı çevre çalışmalarımızda önem taşıyor. Yerel yetkililerin yardımıyla Eylül ve Ekim aylarında Türkiye’de yaklaşık 6000 adet sahte mürekkep ve lazer kartuş ele geçirildi.” açıklamasını yaptı.

Enerji sarfiyatını azaltan yenilikçi teknolojiler
Yazıcılardaki enerji tüketimini kontrol eden ve azaltan özel teknolojiler geliştiren HP, kurumlar için de hesaplama ve raporlama araçları sunuyor. Yeni nesil yazıcılarda bulunan Auto On/Auto-Off teknolojisi, yazıcının iş yoğunluğu olmadığında otomatik olarak düşük enerji tüketimine geçmesini ve çıktı alınmak istediğinde kısa sürede çalışmasını sağlıyor. Kurumlardaki haftasonu ve mesai saatleri sonrasında kapatılmayan yazıcıları bu teknoloji ile %66 enerji tasarrufu elde ediyor. 2009 yılında piyasaya çıkan tüm HP Laserjet ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar ENERGY STAR sertifikası taşıyor. HP Laserjet yazıcıların büyük bölümünde bulunan Instant-on teknolojisi, yüzde 50’ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde HP Laserjet serisi bugüne dek 5,4 milyon ton CO2 salınımını önledi. HP Karbon Ayakizi Hesaplama Aracı, kullanılan yazıcı tipi ve sayısı, kullanıcı sayısı gibi değerleri kullanarak enerji tüketimi, karbon salınımı ve kağıt sarfiyatını hesaplıyor. Marka bağımsız çalışan araç, tek bir yazıcı için olduğu gibi baskı filosu için de kullanılabiliyor ve sarfiyatı düşürecek sonuçlara ulaşmayı kolaylaştırıyor. T
asarımlar geri dönüşüm odaklı yapılıyor
Ürünlerini geri dönüşüm odaklı tasarlayan HP’nin ABD’de Tennessee ve Virginia, Fransa’da Brittagne, Almanya’da Thurnau, Çin’de Dalian ve Avustralya’da toplam 6 adet geri dönüşüm tesisi bulunuyor. 1991 yılında başlattıkları Gezegen Ortaklığı Programı ile 50’den fazla ülkede geri dönüşüm faaliyetlerini sürdüren HP, bugüne dek 250 milyondan fazla kartuşu geri dönüştürdü. Kurumlar HP’nin Gezegen Ortaklığı Programı’na www.hp.com.tr/geridonusum adresinden form doldurarak katılabiliyorlar. Karbon ayak izi hesaplama aracına www.hp.com/go/carbonfootprint adresinden ulaşılabiliyor.

HP Hakkında
Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan ve bu sene Türkiye’de 20. yılını kutlayan HP, kişisel bilgisayardan baskı ve görüntüleme çözümlerine, yazılımdan hizmetlere ve BT altyapısına kadar geniş bir portföyle tüketicilerin ve işletmelerin teknoloji deneyimlerini kolaylaştırıyor. HP (NYSE: HPQ) ve sunduğu çözümler hakkında ayrıntılı bilgi için www.hp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz
Kaynak: www.basinbulteni.com

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.