HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant

HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant
20 yıldır yeniliklerle sürekli gelişen HP ProLiant ailesiyle 30 çeyrektir toplam sunucu sevkiyatında 1 numara olan HP, müşterilerinin yüksek performans ve esneklik, uygun maliyet, hızlı yayılma, düşük güç tüketimi, kesintisiz çalışma ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
HP son 20 yıldır sunduğu ProLiant serisi ile müşterilerine yüksek performanslı, güvenilir ve düşük maliyetli birleşik veri merkezleri sağlıyor. En yüksek performansı sağlamak üzere 20 yıllık deneyiminden yararlanan HP, daha az enerji tüketen yeni sunucu standardının kullanıldığı tek firma olarak ön plana çıkıyor.
HP, Mayıs 2009’da ProLiant DL360 ve DL380 G6 sunucularıyla, Energy Star yeterliliği taşıyan ürünler pazarlayan ilk üretici oldu. Az enerji tüketimiyle Energy Star etiketi taşımaya hak kazanan Proliant G6 sunucuları, HP’nin, çevre dostu düşük maliyetli ürünler sunmak için harcadığı çabayı gözler önüne seriyor.
HP müşterileri, ProLiant platformu ile sanallaştırmadan faydalanarak, sunuculara ayırdıkları bütçede en yüksek yatırım getirisini elde ediyor. HP, pazara esnek ve ihtiyaca göre ölçeklenebilir sunucular sağlamaya devam ediyor ve bu sayede, müşterilerin iş kesintisine uğramadan bakımı yapılabilen güvenilir ürünler aradığı günümüzde, sanallaştırma sistemiyle özelleştirilebilen seçenekler sağlıyor.
HP’nin teknolojiye öncülük ettiği 20. yılında işlemciler, network sistemleri ve depolama sistemlerinin bir arada kullanıldığı Birleşik Altyapıeğilimi de ön plana çıkıyor. Bununla birlikte şirketlerin iş yapış şekli büyük bir değişiklik geçirerek bilişim teknolojilerinde bilgi dönüşümü sağlanıyor. Bu çözümden yararlanan müşteriler veri merkezi donanımını ihtiyaca göre bir arada kullanabiliyor ve iş geliştirme ihtiyaçlarına hızla uyarlanarak BT maliyetlerini düşürüyor. 2009 baharında pazara giren HP BladeSystem Matrix Birleşik Altyapı teknolojisinin en yeni temsilcisi olarak gösteriliyor.
Sunucu ve Veri Depolama Ülke Direktörü Zeynep Keskin birleşik ve ihtiyaca göre ölçeklenebilirliğin sanallaştırma teknolojileriyle mümkün olduğunu belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Sanallaştırma önce tek tek sunuculara uygulanırken, bugün sunucuların yanı sıra veri depolama ve network sistemlerinin bir arada kullanıldığı sanallaştırma çözümlerine geçildiğini görüyoruz. HP olarak, istemci sanallaştırma teknolojisi ile sanallaştırmayı bir adım ileriye taşıyan düşük maliyetli birleşik veri merkezleri geliştirmeye devam edeceğiz. İstemci sanallaştırması hareket halindeki ekiplerin ofisteki iş arkadaşlarıyla birlikte çalışmasını sağlayarak sahada faaliyet gösteren firmaların verimliliğini önemli ölçüde artırıyor.”
Esneklik ihtiyacı dikkate alındığında, Web 2.0 ve ofis dışı kaynak kullanımına dayanan bulut bilişim teknolojileri de pazarda ağırlığını ortaya koymaya başlıyor. Donanım ve platformların ihtiyaca göre kullanıldığı bu “çıplak” veri merkezi yaklaşımında ProLiant SL ürün grubu ankastre sistemlerin rafta işgal ettiği yeri yüzde 28 azaltarak enerji tüketiminde ekonomik bir alternatif sunuyor. Ankastre sistemler ayrı birer bilgisayar kasası yerine kızaklı raf donanımları olarak geliştirildiği için sunucularda yer tasarrufu sağlamak mümkün oluyor.
HP’nin ProLiant serisinde sunduğu ve özellikle donanıma takılan algılayıcılar ile sunucuların sıcaklığı anında tespit edilerek soğutma sistemleriyle fanlar gerektiği kadar çalıştırılıyor. Buna HP Insight Control ile donanımın güç tüketiminin doğrudan ihtiyaca göre belirlenmesi eklendiğinde son derece düşük maliyetli sistemler ortaya çıkıyor. Güç tüketimi ve soğutmanın senkronize edildiği bu çözümlerde donanım performansı kullanılan enerjiye oranla üç kata kadar artırılabiliyor.
HP’nin son 20 yıla damgasını vuran ve yukarıda belirtilen özelliklerinden yararlanan ProLiant markası, 2010 yılında da müşterilere sunulan en güvenilir, düşük maliyetli ve yüksek performanslı sistem olarak örnek gösteriliyor.
Basın bültenlerinden derlenmiştir.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.