Muzun Faydaları ve Püf Noktaları

Muzun Faydaları ve Püf Noktaları
Muzlar yeşil olarak kesilip, satışa sunulmadan önce olgunlaştırılır. İdeal yeme şeklinde muz kabuğu tam sarı renkte olup üzerinde kahverengi benekler yer almaktadır. Bu görünümü ile muzun içinde bulunan tüm nişasta şekere dönüşmüş durumdadır. Fakat yine de damak zevkinize göre farklı olgunluk düzeylerindeki muzları tüketebilirsiniz.
Muz kabuğu soyulduktan sonra hızla kararır. Pasta ve kek yapımında kullanılacak olan muzlar soyduktan sonra limon suyuna batırılırsa bu kararma önlenmiş olur.
Muzun ideal saklama sıcaklığı 14 derecedir, bu nedenle buzdolabına konan sarı muzun kabukları soğuk nedeniyle hemen kararmaya başlar. Satın aldığınız muzu kağıt poşet içerisinde ve çok sıcak olmayan bir yerde saklayabilirsiniz.
Muzun Bilinmeyenleri
Muz, tropik bölgelerde yetişen, ağaca benzeyen, 2-3 m boyunda, mor çiçekler açan otsu bir bitkidir. Muz meyveleri çekirdeksiz üzümde olduğu gibi dişi çiçeklerden döllenmeksizin meydana gelir.
Muzlar olgunlaşmadan kesilir ve olgunlaştırılıncaya kadar yeşil olarak saklanırlar. Muz bitkisi sömürgeleştirme döneminde önce deniz yoluyla Afrika’ ya oradan da İspanyol ve Portekizliler tarafından Kanarya Adaları üzerinden Amerika kıtasına ulaşmıştır.
Bilinen meyvelik muzun haricinde “Kırmızı Muz”, “Bebek Muz” ve “Pişirmelik Muz (Plantain)” gibi çeşitleri vardır.
Muzun Faydaları
Yüksek potasyum içeriği ile muz kan dolaşımını düzenler ve yüksek tansiyona iyi gelir. Ayrıca şeker, nişasta ve lifler sayesinde muz yüksek dayanıklılık sağlar, bu nedenle sporcuların bir numaralı besin kaynağıdır.
Bu içerik internet kaynaklarından yararlanılarak sitemize eklenmiştir
Ekleyen: Berke

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.