Türkiye'nin işçi arayan sektörleri

İşsizlik oranı çığ gibi büyürken Türkiye’de yaklaşık 30 ayrı sektörde işçi bulunamıyor. İşte bu sektörler ve sayıları;
Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) araştırmasına göre, Türkiye’de toplam istihdamın bir yıl sonra yüzde 0,02 oranında azalacağı öngörülüyor.
İŞKUR, iş gücü piyasasındaki mevcut durumu ve değişmeleri tespit ederek, bunların iş gücü ihtiyacı üzerindeki etkilerini ortaya koymak amacıyla 2009 yılı 1. Dönem “İşgücü Piyasası Araştırması” gerçekleştirdi.
Bu çerçevede, 17 Nisan-30 Mayıs 2009 tarihleri arasında Türkiye’de 81 ilde tüm kamu ve özel işyerlerinde “İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi”
uygulaması yapıldı. Anketi Türkiye genelinde toplam 275 bin 99 işyeri doldurdu. Söz konusu işyerlerinde toplam 4 milyon 872 bin 408 kişinin çalıştığı tespit edildi.
İŞKUR tarafından yayımlanan araştırma sonuç raporuna göre, Türkiye’de toplam istihdamın bir yıl sonra yüzde 0,02 oranında azalacağı öngörülüyor.
Anketin yapıldığı dönemde 23 bin 126 açık iş tespit edildi. En fazla açık iş beden işçisi olarak belirlendi.
ÇALIŞANLARIN SADECE YÜZDE 24’Ü KADIN
Rapora göre, çalışanların yüzde 76’sını erkekler, yüzde 24’ünü de kadınlar oluşturuyor. Kadınların yüzde 14,9’u tekstil ve tekstil ürünleri imalatı
sektöründe çalışıyor. Toplam çalışanlar içerisinde sadece sağlık işleri ve sosyal hizmetler sektöründe çalışan kadın sayısı erkek sayısından fazla bulunuyor.
Erkek çalışanlar genel beden işçisi, temizlik beden işçisi, satış elemanı, inşaat beden işçisi, büro memuru, güvenlik görevlisi, temizlik
görevlisi, bankacılık, yük şoförü ve garson mesleklerinde yoğunlaşıyor.
Kadınların en fazla çalıştığı meslekler ise genel beden işçisi, bankacılık, büro, satış elemanı, temizlik işçisi, temizlik görevlisi, sekreter,
öğretmen, el ve makine dikişçisi ve konfeksiyon işçisi olarak sıralanıyor.
Kaynak ve devamı için:

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.