2021 Bahar Modası

Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte doğa da kendi düzeninde renklenmeye başlar. Psikolojik olarak bu görüntü insanlarda da daha enerjik ve canlı bir mental algı uyandırır. Bu sebeptendir ki bahar ve yaz kıyafetleri her zaman daha renkli ve daha canlı seçimleri içerir. Bahar modaları da her sene istisnalar olsa da bu renklere ve cıvıl cıvıl bir görünüme yönelir.

Renklerin Etkisi

Güneş ışıkları, kuş sesleri, yeşeren bitki örtüsü ile insanoğlu da aynı şekilde yeniden yaşadığını hisseder. Bahar modası bu konuda her zaman canlı, cıvıl cıvıl renkleri sunarak bu mantaliteye uygun ürünler sunar. Bu sezon da yine canlı renkler ve desenlerin olduğu bir bahar modası sizlere sunulmuş durumdadır. Açık renk elbiseler, üst giyim ürünleri ve etekler bahar modası için sizlere sunuluyor. Aynı şekilde baharın yağmurları için de trençkot ve şallar da yine bu sezon bahar aylarında yerini koruyor. Sarı, haki, turuncu ve daha koyu olarak siyah ve kahvenin tonları bu bahar sizlere en çok parçayı sunacak renklerdendir.

Doğaya Ait Parçalar

Tüm dünya üzerinde son zamanların en büyük konusu haline gelen iklim şartlarındaki değişimler ve kuraklığa dikkat çekmek isteyen moda sektörü, bahar modası için de dikkat çekiyor. Daha vahşi ve doğal parçalar sunarak bu konuda farkındalık yaratıyor. Tropik bitki ve yapraklar, egzotik yeşillikler pek çok parçada bu sezon yerini aldı.

Koyu Renkler

Siyah ve kahve tonları gibi koyu renkler her ne kadar sıcak ve bahar aylarına uygun olarak düşünülmese de, hava alan ve terleme yapmayan kumaşlar ile gardıroplarda yerlerini koruyor. Asaletin rengi olan siyah, bahar aylarında da yine vazgeçilmezler arasında olacaktır.

Yataktan Çıkmış Gibi

Geçen sezon görmeye alışılan salaş ve rahat kombinler, bu baharda da yine yerini koruyor. Oversize hırkalar, mom jeanler, büyük beden trençkotlar en çok tercih edilecek ürünler arasında çoktan yerini aldı. Rahat ve casual bir görünüm sunan salaş giyim ürünleri, hem şık hem de spor görünmek isteyen ve rahatına düşkün olan herkes için en ideal kombinler arasında bulunuyor.

İç giyim ürünlerini de kadınlar için gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen moda sektörü, bahar modasında da yine çekici ve dikkat çeken bir görünüm sunuyor. Yataktan çıkmış gibi bir görünüm sergileyen, sütyen ve korseler gibi detayları ortaya çıkaran bu ürünler pek çok kadın için tercih meselesi oluyor.

Şortlar, Etekler

Şort ve etekler hem bahar hem de yaz aylarının vazgeçilmez parçaları halindedir. Bahar aylarında çoraplarla kombinlenen ve salaş hırkalar ile giyilen şortlar ve etekler bu sezon ön planda oluyor. Postallar ve bereler ise bahar yağmurlarında en çok tercih edilen aksesuarlar arasında yerini koruyor.

70’lerden Gelen Esinti

Geçmişe yönelen tarzlar arasında en çok varılan nokta 70’li yıllar dönemi oluyor. Bej ya da kahve tonlarda, uzun trençkotlar, yıllara meydan okuyan dokusuyla takım elbiseler, etnik desenli elbise ve etekler bu sezon bahar modasında sizlere sunuluyor. Eldiven kullanımı, el çantaları ve sivri burun topuklu botlar da yine 70’li yıllardan günümüze moda ikonları olarak bahar modasında kendilerini gösteriyor.

 

 

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.