iPhone XR ile XS Arasındaki Farklar

Apple, günümüzde telefon geliştiriciliği dendiğinde karşımıza çıkan büyük isimlerden bir tanesi. Akıllı telefonların başını çeken ve kendine has işletim sistemine sahip olan iPhone’lar günümüzde birçok kişi ve iş sahibi insan tarafından sıklıkla kullanılmakta olan cihazlar. Bu cihazlar sosyal medyada size yardım etmesinden tutun yolda koşarken ya da günlük rutin sporunuzu yaparken dinleyeceğiniz müzikleri kulağınıza kadar getiriyor. Aynı zamanda üstünde kullanılan kameraları sayesinde düşük ışıkta da güzel renkleri içine hapsedebilen kameraları, iphone’da kendi bünyesi içerisinde kullanmakta. Çekindiğiniz fotoğrafları ise istediğiniz mecrada, İnstagram ve Facebook gibi mecralar içerisinde paylaşabilmeniz mümkün. Tasarım olarak bakıldığında ise XS tasarım olarak iPhone X’in gerisinde denebilecek nitelikte. XS ile XR arasında ise konulan birkaç değişikliğin ardında tasarım olarak pek bir farklılık olmadığını söyleyebilmemiz böylelikle mümkün.

iPhone XS’in Boyutları

Kendine has çizgileri ve 143,6 x 70,9 x 7,7 mm ve 177 gram ağırlığı ile XS modeli karşımıza çıkıyor. XR’ın ise boyutları 150,9 x 75,7 x 8,3 mm ve ağırlığı da 194 gram. Bu sonuçlara göre uzunluk, genişlik, en boyu ve ağırlık olarak burada XR, XS modelinin bir tık önüne geçiyor. iPhone XS suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasını alabilirken iPhone XR IP67 sertifikası ile yetinmek zorunda kalıyor. XS’in metali paslanmaz çelikten oluşurken XR’ın materyali ise telefonlar için özel üretilmekte olan alüminyumdan oluşuyor. Her iki telefon içerisinde de kablosuz şarj özelliği bulunurken buna bağlı kablosuz şarj devreleri ve cihazlarını kendiniz satın almanız gerekiyor.

Ekran Farkları

XS’in ekranı aynen X modelindeki gibi 5,8 inçlik OLED teknolojisi ile üretilmiş. XR’da ise 6,1 ince sahip LCD bir ekran tercih edilmiş. XS ekran çözünürlüğü olarak 2436 x 1125 piksele ve HDR teknolojisine sahip. HDR teknolojisi sayesinde karanlık tonları daha iyi yakalayan cihaz, güzel kontrast değerlerini de kullanıcılarına sunmaktan çekinmiyor. XR’ın ekran çözünürlüğü ise diğerinden daha ufak olarak 1792 x 828 iken HDR teknolojisini desteklemeyen bir panele sahip.

Donanım ve Kamera Farklılıkları

iPhone’un üretmiş olduğu XS modelinde 6 çekirdekli 4 GB ram bellek ve A12 Bionic işlemci kullanılırken, XR modelinde ise 6 Çekirdekli 3GB RAM ve A12 Bionic işlemci kullanılmış. Eski ve iPhone’un diğer modellerinde kullanmış olduğu A11 Bionic işlemciye göre yeni geliştirilmiş olan A12 Bionic işlemci önceki sürümüne göre kullanıcılarına %15 daha hızlı bir telefon kullanım deneyimini vaat ediyor. Kamera konusunda ise XS modeli XR’a göre bir tık önde denebilir. XS içerisinde F/1,8 ve F/2,4 diyafram açıklığına sahip kameralar kullanılırken XR’da F1,8 diyafram açıklığına sahip ve tek bir adet arka kamera yer almakta. Kendisi optik yakınlaştırma yapamasa bile 5 kat dijital yakınlaştırma yapabilmek mümkün.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.