Xerox ColorQube ile renkli baskı maliyeti yüzde 62 sarf atık miktarı yüzde 90 azalıyor

Renkli baskı maliyetini yüzde 62’lere kadar azaltan, yüzde 90 daha az atık oluşturan, üzerinde 361 adet patent bulunan dünyadaki ilk yüksek hızlı, katı mürekkep teknolojili çok fonksiyonlu ofis ürünü Xerox ColorQube Serisi Türkiye’de kullanıma sunuluyor.
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, renkli baskıda yeni bir çığır açacak ve ofislerde daha az maliyetle renkli baskı alınmasını sağlayacak yeni buluşu Xerox ColorQube 9200 serisi, 11 Şubat 2010 Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Xerox’un geliştirdiği, üzerinde 361 adet patent bulunan, dünyadaki ilk yüksek hızlı, katı mürekkep (solid ink) teknolojili çok fonksiyonlu Xerox ColorQube 9200 serisi, sıra dışı baskı teknolojisi ve kartuşsuz katı mürekkebi ile yüzde 90 daha az atık bırakırken, yüzde 62’ye varan oranlarda daha az maliyetle renkli baskı alınmasını sağlıyor. Xerox ColorQube 9200, baskı, kopyalama, faks ve tarama gibi fonksiyonlarını dakikada 85 sayfaya ulaşan hızlarda gerçekleştirebiliyor.
Xerox ColorQube, üzerinde yer alan patentli özel renk sayacı, dokümanda kullanılan renk miktarına göre her basılı sayfa için ayrı bir fiyatlama yapıyor. Sektördeki mevcut renkli baskı yaklaşımı, söz konusu sayfada tek bir harf bile renkli basılsa, o baskıyı renkli baskı kabul ederek sabit bir maliyetle hesaplamaya dayanıyor. Şu an için sektörde siyah beyaz baskı maliyeti sayfa başı 1,5 USD cent ( 2.25 kuruş), renkli baskı maliyeti sayfa başı 12 USD cent (18 kuruş) olarak hesaplanıyor. Xerox ColorQube’un özel renk sayacı, renkli baskıları üç farklı düzeyde gruplayarak fiyatlandırıyor. Birinci seviye fiyatlama, sayfa üzerinde logo ve az miktarda bilginin renkli kullanıldığı az renkli baskıları, siyah beyaz baskı maliyeti üzerinden hesaplıyor.
Orta düzeyde bir renk kullanımı olduysa renkli baskı fiyatını, mevcut sektör fiyatının yüzde 50-60 oranında daha azından hesaplama yapıyor. Basılan sayfanın büyük çoğunluğunun renkli basıldığı fotoğraf, renkli broşür gibi baskıları ise çok renkli baskı kabul ediyor. Çok renkli baskıyı da sayfası 10 USD cent gibi gene de sektörün altında bir fiyatla hesaplıyor. Örneğin 2 sayfası “az renkli”, 2 sayfası “orta düzeyde renkli” kategorisine giren 4 sayfalık bir dokümanın baskı maliyeti ColorQube ile 8 USD cent (12 kuruş) olurken, aynı doküman renkli lazer yazıcılarla 48 USD cent (72 kuruş) tutarında bir maliyetle basılıyor.
Ofislerde renkli doküman kullanım alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmalar; ofislerde alınan renkli baskıların yüzde 65-70’inin az renkli, yüzde 14-18’inin orta düzeyde renkli, yüzde 14-18’inin ise fotoğraf, broşür gibi çok renkli baskılardan oluştuğunu ortaya koyuyor.
Xerox ColorQube’de yer alan ve yapay zeka olarak tanımlanabilecek bir özellik, makinenin kullanım alışkanlıklarına göre ColorQube’un kendisini baskıya hazır hale getirmesini sağlıyor. Her günlük kullanımdan elde edilen veriler ışığında, ColorQube kendisinin en çok hangi zaman aralıklarında yoğun olarak kullanıldığını hesaplıyor ve o saatler geldiğinde kendisini otomatikman ısıtarak baskıya hazır hale getiriyor, böylece kullanıcının baskı emri ile çıktı alma süresi arasında gecikme oluşmasını engelliyor. Xerox ColorQube kullanılmadığı zamanlarda ise otomatikman enerji tasarruf moduna geçiyor.
Xerox ColorQube’un katı mürekkebi, kartuşu olmayan, toksik madde içermeyen, elde leke, toz, koku bırakmayan eritilerek tamamı kullanılabildiği için geriye atık bırakmayan bir teknolojiye sahip. Xerox ColorQube diğer lazer tabanlı yazıcılara göre, yüzde 9 daha az enerji harcıyor ve yüzde 10 oranında daha az karbon ayak izi oluşturuyor.
Xerox’un yenilikçi çok fonksiyonlu ofis ürünü Xerox ColorQube 9200 serisi için geliştirilen patentli baskı kafalarında yer alan insan saçı telinin yarısı genişliğindeki, mikroskobik boyutta olan deliklerden saniyede 150 milyon mikro damla mürekkep püskürterek, dakikada 85 sayfa gibi yüksek bir hızda renkli baskı alıyor. Xerox ColorQube 9200 serisinin her bir baskı kafası içinde bulunan 880 adet delik ile mürekkep akışı sağlanıyor. Diğer yazıcıların baskı mekanizmaları ile karşılaştırıldığında iki katına denk düşen delik sayısı ile yüzde 400 oranında daha fazla mürekkep akışı sağlanıyor. Xerox ColorQube’de yer alan 4 adet katı renk tabletinin her biri ile ortalama 9.250 sayfa baskı alınabiliyor.
Duyurulduğu andan itibaren bağımsız yayın ve kuruluşlar tarafından alanının en iyi ve en yenilikçi ürünü olarak tanımlanan Xerox ColorQube, getirdiği maliyet avantajları ve çevreci özellikleri ile her geçen gün daha çok ofis tarafından tercih edilmesi bekleniyor.
Xerox, 1970’lerden beri takip ettiği çevre politikaları ve kurumsal sosyal sorumluluğu gereği çevre ile dost ürünler geliştirmeye özen gösteriyor. Toplam 55.000’nin üzerinde patenti bulunan Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox’la beraber her yıl ortalama 1.5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox’un bünyesinde yaklaşık 5.000 bilim adamı bulunuyor. Xerox, A.B.D, Kanada ve Avrupa’da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapıyor.
Kaynak: www.basinbulteni.com

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.